Use Google translate to translate the web page. Södertälje Sjukhus takes no responsibility for the translations. Read more about Google Translate.
* To translate this page you need to accept the cookie policy first
Inger Nerell, HR-direktör Södertälje sjukhus

Möt Inger Nerell, vår nya HR-direktör

”Min vision är att Södertälje ska vara förstahandsvalet, det sjukhus som man helst vill arbeta på. Att vi är den mest attraktiva arbetsgivaren som är kända för vår positiva kultur och arbetsmiljö.”

Inger Nerell har jobbat som HR-direktör hos oss sedan september 2023. Här är hennes intryck av sjukhuset hittills och framtidsvision för kompetensförsörjningen. 

Vad tycker du om Södertälje sjukhus hittills?

– Jag hade hört gott om Södertälje sjukhus innan jag började här och den bilden består. Det är ett mycket trevligt sjukhus med en välkomnande miljö och jag har trivts här från min första arbetsdag. Det märks och känns att man har arbetat med tillitskultur här tidigare. En positiv kultur är en viktig grund att stå på för allt annat, från trivsel till patientsäkerhet, säger Inger. 

Vad ska du jobba med framåt?

– Min vision är att Södertälje sjukhus ska vara förstahandsvalet, det sjukhus som man helst vill arbeta på. Att vi är den mest attraktiva arbetsgivaren som är kända för vår positiva kultur och arbetsmiljö. Kulturen är en färskvara och det är otroligt viktigt att fortsätta arbeta med de frågorna.

Mitt huvuduppdrag är att skapa förutsättningar för en långsiktig kompetensförsörjning - att medarbetare stannar kvar och vill fortsätta att arbeta här på sjukhuset, säger Inger. 

Inger fortsätter: 

– Jag brinner för att vi ska jobba tillsammans som ett sjukhus. Jag ser otroligt många möjligheter. Det är en fördel att vara ett mindre sjukhus där vi känner varandra, det ger oss kortare beslutsvägar och vi kan få saker att hända. Jag tror även på att alltid arbeta för att det ska vara lätt att vara medarbetare och chef. Det ska vara lätt att göra rätt. 

För oss som inte vet, vad gör en HR-direktör?

– Jag ansvarar för HR, lön och kommunikation. Jag ser ett stort värde i att vi jobbar så tätt tillsammans inom våra tre områden. Inom HR är ansvarsområdet alla HR-processer där vi stöttar verksamheterna i allt från rekryteringsprocessen, introduktion, kompetensutveckling, arbetsmiljö, lönefrågor, arbetsrättsliga frågor fram till avslut. I första hand stöttar vi cheferna i deras personalansvar, och syftet är att det stöd vi ger ska underlätta och skapa bra förutsättningar för alla på Södertälje sjukhus. 

Vad har du jobbat med tidigare?

–De senaste femton åren har jag arbetat med HR inom den privata vården där jag bland annat har varit HR-chef på Cityakuten, ett helägt dotterbolag till Praktikertjänst och nu senast som HR-chef i ett affärsområde på Capio. Jag är utbildad personalvetare och har även erfarenhet från att ha arbetat som HR-chef inom hotell- och säkerhetsbranschen.